Samsung успява десет поредни години да запази лидерството си на пазара

...
Samsung успява десет поредни години да запази лидерството си на пазара
Коментари Харесай

10 години Samsung е пред конкуренцията по продадени смартфони

Samsung съумява 10 следващи години да запази лидерството си на пазара на смарт телефони, продавайки рекордните 2,9337 милиарда устройства. Това е повече от трите най-големи съперника - Xiaomi, Huawei и Vivo взети дружно. Това заяви в новия си доклад анализаторската компания AltIndex.

Според AltIndex Apple заема второ място с резултат от 2,203 милиарда продадени смарт телефона. Въпреки изоставането зад Samsung, компанията от град Купертино е безапелационно пред Xiaomi, чийто брой продадени смарт телефони е 1,147 милиарда, Huawei е на трето място с 1,057 милиарда, следвана от Oppo  с  911,9 милиона и Vivo с 526,6 милиона.

Въпреки че Samsung продължава да господства на пазара на смарт телефони, неговият дял е намалял доста през последното десетилетие, основно заради конкуренцията от страна на китайските производители. През първото тримесечие на 2024 година южнокорейската софтуерна корпорация държи 20,8% от международния пазар на смарт телефони по отношение на 30,7% през първото тримесечие на 2014 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР